Хасково

Новата директорка на Автото хвали гимназията

Соня Добчева

Соня Добчева

„Първото ми впечатление е, че професионалната гимназия по транспорт разполага с много добра база и много добре уредени учебни стаи„, каза пред Haskovo.info новият временен директор на школото инж. Соня Добчева. Тя е на този пост от 1 юни, когато дългогодишният шеф на гимназията Андон Шишков се пенсионира.

Досега Добчева е работела като преподавател по специални предмети в Професионалната гимназия по лека промишленост. Приела е предизвикателството да ръководи гимназията по транспорт, но все още не знае дали ще се яви на конкурса за директор, когато той бъде обявен. При всички случаи обаче тазгодишният прием след VІІ и VІІІ клас ще бъде направен под нейното ръководство. 

За първи път школото приема ученици след VІІ клас по специалност „Газова техника“, каза Добчева. След VІІІ клас прием ще има по специалностите „Автотранспортна техника“, „Експлоатация на автомобилния транспорт“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“

През следващата година Професионалната гимназия по транспорт ще празнува 50-годишен юбилей. Окончателната програма за празника все още не е готова, но идеята е през цялата година със състезания и срещи да се отбележи годишнината. Юбилеят на гимназията ще се съчетае и с 100-годишнината от рождението на патрона й Н.Й. Вапцаров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button