Хасково

Върнала се от САЩ хасковлийка със съмнение за свински грип

РИОКОЗ Хасково53-годишна хасковлийка със съмнения за свински грип е приета днес в Инфекциозното отделение на многопрофилната болница в града, научи Haskovo.info. Информацията потвърди и директорът на РИОКОЗ Хасково д-р Делчо Янев. По думите му жената се е върнала от САЩ на 20 май.

Няколко дни по-късно са се появили симптоми на грип. За да се презастрахова имайки предвид пребиваването й в Америка, личният й лекар я препратил към инфекциозното отделение, където да бъдат направени необходимите изследвания.

Най-вероятно ще се окаже обикновен грип, коментира д-р Делчо Янев. Взетите от жената проби утре ще бъдат изпратени за изследване в лаборатория в София. Очаква се до няколко дни резултатите да бъдат готови.

Само преди два дни бе регистриран първият официален случай на свински грип у нас. Днес бе обявено, че има съмнения за още трима болни. Вирусът на свинския грип е щам на А вирус, обозначен с Н1N1. Симптомите на заболяването са сходни със симптомите на сезонния грип – внезапна треска, кашлица, болки в мускулите и отпадналост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button