Спорт

Григор стартира на „Уимбълдън“ от основна схема

Григор с купата от юношеския Уимбълдън

Григор с купата от юношеския Уимбълдън

Звездата на българския тенис Григор Димитров официално получи „уайлд кард“ за основната схема при мъжете на най-престижния турнир на трева в света – Уимбълдън. Състезанието от Големия шлем започва на 22 юни и продължава до 5 юли като в него ще вземат участие най-добрите тенисисти на планетата.

Сайтът на турнира обяви имената на щастливците, които ще играят с „уайлд кард“ в надпреварата. Освен Григор, който миналата година стана победител при юношите, покани от организаторите получиха още испанецът Хуан Карлос Фереро и четирима британски тенисисти – Алекс Богданович, Даниел Еванс, Джошуа Гуудъл и Джеймс Уорд.

Феновете на аристократичната игра, които искат да гледат на живо първият мач на 18-годишния хасковлия, трябва да платят между 29 и 40 евро за билет в зависимост от това на кой от четирите корта ще се играе двубоят му от първи кръг. Все още не е ясно срещу кого ще бъде той.

В момента Григор е в Лондон, където участва в турнира на трева в Куинс, смятан за втори по сила след Уимбълдън. Хасковският талант стартира успешно в състезанието с награден фонд 750 000 евро като отстрани в първия кръг с 2:1 сета № 82 в света Иван Наваро. Утре първата ни ракета излиза срещу № 7 в ранглистата на АТР и № 3 в схемата на турнира – французина Жил Симон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button