Хасково

Ученици от три области на олимпиада по орнитология в Хасково

Птичка30 ученици от Хасково, Кърджали и Ямбол ще премерят сили във финалния кръг на единадесетата олимпиада по орнитология. Състезанието се организирана от Българско дружество за защита на птиците в партньорство с РИОСВ – Хасково.

Състезанието, посветено на птиците, ще се проведе в събота в математическата гимназия. Тогава класиралите се ученици ще премерят сили в два кръга. Първият е теоретичен – решаване на тестови задачи, а вторият практичен – разпознаване на птици.

Целта на състезанието е младите хора да се докоснат до красотата на пернатите обитатели и да научат повече интересни и любопитни факти за тяхната биология и екология.

Всички участници във втория кръг на олимпиадата по орнитология ще получат традиционно грамоти, а за отличилите се са предвидени и предметни награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button