Спорт

Жребият на „Уимбълдън“ прати Григор срещу № 39 в света

Григор ДимитровХасковският талант Григор Димитров ще стартира след дни в най-престижния турнир на трева в света – „Уимбълдън“ срещу 39-тия в мъжката ранглиста Игор Куницин. Тегленият днес жребий определи 27-годишния руснак за съперник на нашия тенисист в първия кръг от основната схема. Haskovo.info припомня, че Григор получи „уайлд кард“ от организаторите като юношески шампион от „Уимбълдън“2008.

Съперникът му Игор Куницин е роден във Владивосток. Висок е 180 см и играе с дясна ръка. Състезава се при професионалистите от десет години, като до момента е спечелил над 1 милион 666 000 долара – сочи личният профил на играча. Досега руснакът има една титла на сингъл в кариерата си – от турнира на хард в Москва миналата година, когато победи на финала Марат Сафин.

Ако отстрани Куницин, най-вероятно хасковският тенисист ще се изправи във втория кръг срещу № 6 в света и в схемата и двукратен финалист в турнира Анди Родик. Американецът, който преди години бе лидер при мъжете, едва ли ще има проблеми на старта срещу  французина Жереми Шарди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button