Регион

ТЕЦ за 19 милиона евро ще се строи в община Стамболово

Електричество41 000 МВч топлинна и 40 000 МВч електрическа енергия ще произвежда топлоелектрическата централа, която ще бъде изградена на територията на община Стамболово. Топлоенергията ще бъде продавана по 60 лева за МВч, а електрическата – по 215 лева съгласно утвърдените държавни тарифи.

Както Haskovo.info писа, общинският съвет гласува решението на последната си сесия. Общо 19 милиона евро ще струва изпълнението на енергийния проект за ТЕЦ в Стамболово. Той ще бъде реализиран чрез публично-частно партньорство, в което съседната на Хасково община ще притежава 10 % от собствеността.

Проектът предвижда част от произвежданата топлоенергия да бъде предназначена за оранжерия. Ще се използва гориво от дървесни отпадъци и биомаса, получени след сортиране на неопасни битови отпадъци.

Предстои сключването на договор между дружеството и ръководството на община Стамболово за санитарна сеч на общински гори, за да се осигури суровина за работата на топлоцентралата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button