Хасково

19-годишният сърбин, превозвал 80 кг хероин, остава в ареста

Милош Трайкович

Милош Трайкович

Хасковският окръжен съд остави днес в ареста 19-годишният сръбски гражданин Милош Трайкович. Той е шофьор на камиона, в който само преди дни на Капитан Андреево бе открито рекордно количество от над 80 кг хероин. Стойността на дрогата по изчисления на експерти надхвърля 7 милиона лева, но на черния пазар е тройно повече.

Трайкович заяви днес пред съда, че не е знаел, че превозва хероин. Според версията на обвиняемия той пътувал от Сърбия с още един човек, с когото първо се отбили в Анкара, а след това в Истанбул, където камионът е трябвало да бъде натоварен с мебели. Оказало се обаче, че автомобилът трябва да престои там цяла седмица, преди да продължи обратно за Сърбия.

Трайкович и придружителят му се прибрали в родината си с автобус, а след време обвиняемият се върнал за камиона със стоката. При митническа проверка на границата обаче служители на Свиленградската митници намерили 156 пакета с хероин, скрити в специално изграден тайник в шофьорската кабина.

Милош Трайкович е роден в сръбския град Враня, но живее в Прешавац, близо до Косово. Ако бъде признат за виновен в предстоящия процес, 19-годишният сърбин може да получи от 15 до 20 години затвор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button