Хасково

Без простори и климатици в новите социални блокчета

Мария

Мария

Без простори ще останат живеещите в новите социални блокчета на ул. „Георги Кирков“, жалваха се пред Haskovo.info наематели. За да не загрозяват фасадата на блока от общината не им разрешавали да дупчат изолацията, за да опънат въжетата. 

Някои от вече настанилите се са изкарали сушилници на терасите, а други са опънали въжета от единия до другия край на парапета на терасите. „И аз бях направила така. Но един ден като се прибрах някой ми беше откраднал въжето„, оплака се Мария.

Съседът на Мария

Съседът на Мария

Нейният съсед пък разказа как и климатиците били забранени. „Имам проблеми с кръста и съм претърпял операция. Дърва не мога да нося. Исках да си донеса стария климатик. В началото казаха „може“, но изведнъж забраниха„, разказа мъжът, който е направил изчисления и е установил, че парите за отопление по единия и другия начин са почти едни и същи. 

От втория етаж на съседния блок се провикна Антон, който е баща на 4 деца. Той имал намерение да си закачи етажерка на стената и часовник. „Не можело“, му отговорили хората от общината. Нямал право да дупчи, за да не загрозява апартамента. От дума на дума стана ясно, че и огледало в банята няма как да си сложат, тъй като и там трябва да се дупчи стената.

Баня

В банята на Антон все още няма огледало

Новодомците разказаха още, че са ограничени и от към избор на кабелна телевизия. По думите им ще имат право да са абонати само на една то местните фирми, която единствена имала право да предлага услугата. А що се отнасяло до завесите – разрешени са само пердета.

На наемателите ще бъдат поставени ограничения по отношение на промяната на апартаментите и преустройването им, каза още пир откриването на блокчетата кметът Георги Иванов. Това се прави с цел да се запазят в максимално добър вид жилищата.

Кратката разходка на камерата на Haskovo.info по етажите на блокчетата установи, че вече има социално слаби, които са окачили антени и такива, които са подготвили климатици за слагане.

Иначе цялото си недоволство и въпроси живеещите вече в блокчетата ще отправят към служителите на общината, които ще бъдат там на 30 септември за първото събрание на новодомците. Те се надяват всички недоразумения да бъдат отстранени.

Image

Наемателите на мансардата ще слагат климатик

Image

Две семейства вече имат сателит

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.09.2009 15:20 15:20

ми те много неща им забраняват…
и са прави…
как е възможно,уж са социално слаби,а с климатици,сателити и т.н…
това не са социално слаби хори
и в новите блокчета има сложени климатици-те се виждат………
просто и това е поредната глупост,най-вероятно не са социално слаби,а просто са вътрешни хора
това просто е абсурдно

социално слаба
социално слаба
18.09.2009 15:40 15:40

Идиотско е да ти дадат жилище, в което да живееш на минимален наем и въпреки това да имаш претенции. Хората, които плащат стотици левове за квартира може би са много по-зле, но няма кой да помисли за тях.

Анонимен
Анонимен
18.09.2009 17:01 17:01

Кви социално слаби ве. Повечето са връзкари, дето след някоя и друга година ще намерят вратичка и ще си ги закупят. Всичко в тая държава е корумпирано и смърди…..

Мехмед
Мехмед
18.09.2009 19:26 19:26

този на снимката с колата не е никакъв социално слаб, има фирма за Тапицерски услуги в ж.к Орфей до блок 36 –пълна пародия

гост
гост
18.09.2009 21:38 21:38

социално слаби,а имат и Булсати,как стават тези неща?
има хори,който живеят толкова по-зле,но няма как,все пак кмета решава
пордната не*ивалица в нашата държава
да ги бяха раздали на хора,който найстина се нуждаят от такива домове

джеси
джеси
18.09.2009 23:45 23:45

и ние искаме тогава да сме социално слаби.

Borety
Borety
20.09.2009 13:38 13:38

социолно слаби ли?
Едно социялно слабо семийство неможе да си позволи кабелна или каквато да е там телевизия , дори да имат климатици…да незабравяме че някои от тях имат и автомбили- това по възможностите ли е на един социялно слаб ?

Анонимен
Анонимен
24.09.2009 16:12 16:12

UMRETE OT ZAVIST CHE NQKOY SA DOBRE … NESTASTNICI 😆

mmmmm
mmmmm
19.10.2009 19:43 19:43

viste tazi deto jivee v blok 82v etaj 1 ima vsi4ko i kola i klimatik i se pravi na domoopravotelka a majat i raboti v stroitelna firma a sa cocialno slabi ymri ma mariio 😆 😆 😆 😛 😛 😛

Back to top button