Хасково

Млади парламентаристи ще умуват по проблемите на Хасково

Младежки парламентМладежки общински съвет е на път да се учреди официално в Хасково. Инициативата е на „Младежки център“ и на ученици от VІІІ до ХІІ клас от местни гимназии.

Все още не е решено как ще се избират членовете на Младежкия парламент. Но днес  учениците бяха единодушни, че представителите в съвета ще бъдат 41. Така на всеки 1000 ученици между VІІІ и ХІІ клас се падат по четирима общински съветници. Всяко училище ще определя начина на избор на своите кандидати. 

Остава единствено кметът на града Георги Иванов да даде съгласието си за официалното създаване на младежката структура. Ако това стане тя ще може да взема решения и да ги представя пред Общински съвет  – Хасково, а той ще решава дали да ги одобри или не. 

Целата на създаването на Общински младежки парламент е да могат учениците да участват дейно във вземането на решения и поемането на отговорности, като по този начин се развива тяхната гражданска позиция и образование.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
22.10.2009 18:59 18:59

поне да бяхте написали и Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ 😥 [color=black][/color][size=medium][/size]

до гост
до гост
22.10.2009 19:22 19:22

Ами толкова разбират и от статии и от младежки парламент ❗ 🙄

Анонимен
Анонимен
22.10.2009 20:15 20:15

[quote=до гост]Ами толкова разбират и от статии и от младежки парламент ❗ :roll:[/quote]

Брей пък вие големи разбирачи се извъдихте. 😛

Back to top button