Хасково

Ден на отворените врати в хасковската библиотека

ЧитателиНад 120 души посетиха днес в Деня на отворените врати хасковската библиотека „Христо Смирненски“. Около 35 са новорегистрираните. Сред тях има и 10 деца, съобщи за Haskovo.info директорът на културното средище Тонка Койчева. Останалите хасковлии са подновили регистрацията си за година напред.

Регионалната библиотека организира за четвърти пореден път тази година Ден на отворените врати. В рамките на инициативата всеки може да стане читател безплатно. Другото предимство днес бе, че закъснелите с връщането на книгите можеха да се разминат без глоба. По всяко друго време членският внос за година в културното средище е 5 лева, за ученици – 3 лева, а за пенсионери – безплатно.

Желка Димова показва Веда словенахъ

Желка Димова показва Веда словенахъ

Всеки, който днес се разходи до регионалната библиотека, видя и двете изложби подредени във фоайето й. Едната от тях по повод 165-та годишнина от рождението на Капитан Петко войвода. Другата експозиция е постоянна. Тя е подредена още миналата година и съдържа книги от златния фонд на библиотеката. Сред тях са „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски, „Ад“ на Данте Алигиери и „Робинзон Крузо“ на Даниел Дефо.

Най-старите книги в хасковската библиотека са „История на българския народ“ и „Веда словенахъ“, които са издадени през 1881 година,  съобщи за Haskovo.info началникът на отдел Комплектуване Желка Димова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button