Хасково

Пращат Тюркмен във Франция, където го търсят за 4 престъпления

Дениз Тюркмен отново скри лицето си в съдаДениз Тюркмен да бъде екстрадиран във Франция реши днес хасковският окръжен съд. Тюркмен, който е близък до убития преди години Филип Найденов – Фатик, бе задържан на турската граница при опит за влизане в България под името Димо Скондия. В съда бяха депозирани две европейски заповеди за арест – от Германия и Франция и това създаде прецедент. Наложи се магистратите да търсят съдействие от европейската мрежа „Евроджъст“.

Тричленният съдебен състав с председател Стратимир Димитров е взел предвид становището на „Евроджъст“ Тюркмен да бъде екстрадиран във Франция, защото обвинението там е по-сериозно. В същото време от Германия са се съгласили той да бъде изпратен във Франция.

Дениз Тюркмен е издирван за 4 деяния от съда в Марсилия. Има и друг задържан по обвинението за измами с коли. На миналото заседание Тюркмен, който е изгонен от България заради заплаха за националната сигурност, пожела да бъде екстрадиран в Германия.

Тюркмен има право да обжалва решението на съда в 5-дневен срок. Няма да протестираме, заяви пред Haskovo.info адвокатът му Калинка Матеева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button