Хасково

Областна администрация – Хасково остава с 35 служители

Областна администрацияЧислеността на Областна администрация – Хасково остава непроменена. В сградата на пл. „Свобода“ ще продължи да работи екип от 35 човека, стана ясно на среща на областните управители по въпросите за регионалната координация.

На форума в столицата бяха обсъдени измененията и допълненията на Устройствения правилник на областните администрации, приет с постановление на Министерски съвет №1 от 12 януари тази година.

Част от новите текстове, регламентиращи правомощията на областните управители, гласят, че „Областният управител осигурява провеждането на държавната политика за насърчаване на инвестициите на територията на областта в съответствие с предоставените му със Закона за насърчаване на инвестициите правомощия“,  „При осъществяване на своите правомощия областният управител може да създава обществени съвети и комисии като консултативни звена, както и работни групи за решаване на конкретни задачи“.

Днес губернаторът Румен Данев присъства на петото официално заседание на Комитета за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка. На форума в София той участва и като представител на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Толя
Толя
11.04.2010 21:59 21:59

Навършили пенсионна възраст лица докога ще продължават да работят в Областна администрация Хасково при тази жестока безработица в града ни?
Има толкова младежи, не можещи да си намерят препитание, нямащи пукнат лев в джоба си, за да се прехранват, камо ли някаква переспектива, като например, да създават семейство и пр. и пр.
ДОКОГА?

Back to top button