Хасково

Заради софтуерен проблем ИАРА издаде 3 пъти по-малко билети през януари

Милчо МилчевСофтуерен проблем е причината за по-бавното обслужване на желаещите да си купят риболовен билет от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури през януари. 

Затова от началото на годината до сега са продадени едва 228 броя риболовни билети, което сравнено със същия период на миналата година е три пъти по-малко, съобщи началникът на ИАРА – Хасково д-р Милчо Милчев.

Той допълни, че през януари са издали 20 акта за нарушения. Почти толкова са и наказателните постановления. Няма издадени разрешителни за стопански риболов.

От началото на годината до сега инспекторите са отнели 4 броя въдици с парашути и 13 мрежи с обща дължина 650 метра. Извършен е опит и за конфискуване на една лодка с двигател от бракониер на язовира в Ивайловград. Той обаче категорично отказал да я предаде на оторизираните лица.

Не можехме да се караме и да се бием с него. Подготвил съм и съм подал жалба в прокуратурата и ще държа тези вещи да бъдат иззети от нарушителя и представени на контролните органи“, бе категоричен д-р Милчо Милчев.

Той съобщи още, че разстоянието от 1 км. вдясно от стената на язовир „Тракиец“ е забранено за всякакъв вид риболов, тъй като водоемът е важна част от екосистемата на региона. „Всичките останали 8 км. са на разположение на рибарите„, допълни д-р Милчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button