Хасково

60 от 101 проекта на общините в хасковска област са одобрени за 2 години

Срещата в областна администрацияСъс 101 проекта за финансиране от фондовете на Европейския съюз на обща стойност над 138 милиона лева са кандидатствали общините от област Хасково през последните 2 години. Това стана ясно на провела се днес среща в областна администрация.

От предоставения анализ за усвояването на европейските пари в областта стана ясно, че за отчетния период са изпълнени 37 проекта на стойност близо 11 милиона лева, а в етап на реализация са 23 проекта за 21,7 милиона лева. Още 41 подготвени работни проекта на стойност 105 милиона лева са на етап кандидатстване за финансиране по съответните оперативни програми или не са били финансирани по различни причини.

Най-много са начинанията в сферата на социалните дейности – 33 проекта за 19,4 милиона лева, следвани от ВиК инфраструктурата и опазването на околната среда – 8 проекта за 7,5 милиона лева.

Общините Свиленград, Стамболово и Харманли получиха похвала на срещата от Ели Воденичарова, отговаряща за Южен Централен район на планиране в МРРБ, съобщиха за Haskovo.info от областна администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button