Хасково

Боян Биолчев пак журира на „Южна пролет“

Южна пролетБившият ректор на Софийския университет проф. д-р Боян Биолчев отново ще журира дебютантите  на тазгодишната „Южна пролет“.

38-то издание на националния литературен конкурс ще се проведе от 21 до 23-ти април в Хасково. Ще се приемат първи книги и киносценарии на автори до 40 години в жанровете поезия, проза, литературна критика и история, и филмов сценарий.

Журито начело с Боян Биолчев ще оценява младите таланти от страната като най-добрите в отделните раздели ще получат звание „Лауреат“, бронзова статуетка „Пегас“ и награда от 1000 лв.

За пореден път ще бъде връчена и специалната награда на името на първия български книгоиздател Александър Паскалев за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.

Дебютните книги и киносценарии трябва да бъдат представени в дирекция „Образование, култура, младежки дейности, спорт“ в община Хасково най-късно до 1 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button