Хасково

Деца разказаха за Левски във викторина, утре – шествие за Апостола

УченицитеВикторина с въпроси за живота и делото на Апостола на свободата се проведе днес между два четвърти класа от СОУ „Васил Левски“ и ОУ „Св. Иван Рилски“. Поводът е 19-февруари, когато се навършват 137 години от обесването на Васил Левски. 

Цяла седмица възпитаниците от едноименното училище в Хасково участват в различни прояви, свързани с Апостола на свободата. Утре група от 60 ученици и учители ще посетят Карлово, където ще се включат в националните чествания, посветени на годишнинатат от обесването на Васил Левски.

В Хасково общоградско шествие ще тръгне в 11:00 часа от пл. „Общински“, ще премине през централните улици и ще стигне по паметника на Апостола в двора на СОУ „Васил Левски“, където ще бъдат поднесени венци и цветя.

Утре в Димитровград също ще отбележят годишнината от обесването на Апостола на свободата. В 11:00 часа ще се състои поклонение пред паметника на Васил Левски с участието на Духовия оркестър.

 

Журито Публиката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button