Хасково

Ротарианци изграждат площадка за деца с увреждания

Представителите на Ротари в ХасковоМестните ротари клубове „Хасково“ и „Хасково Аида“ ще изграждат площадка за игра, която ще бъде пригодена и за деца с увреждания. Съоръжението ще е оградено и ще се простира на 200 кв. метра в ж.к. „Орфей“. Стойността му ще е около 30 000 лева и се очаква изграждането да започне в най-скоро време.

Това съобщиха днес членове на двата ротари клуба в Хасково, както и младежкото звено на организацията. Те отбелязват годишнина от създаването на първия ротари клуб в света преди 105 години в Чикаго.

Хасковските ротарианци ще реализират и образователен проект, по който ще бъде издадена книжка „Малки правила за общуване“ и ще се разпространява безплатно във всички училища в града. Идеята е изданието да бъде максимално полезно на малчуганите в общуването помежду им и с възрастните.

На срещата днес бяха представени и редица от текущите проекти на клубовете, касаещи събирането на средства за изследването и лечението на полиомиелит при децата, както и събиране на помощи за пострадалите при земетресенията в Хаити.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button