Хасково

МВР Хасково се похвали с добра разкриваемост на престъпленията

ОД на МВР ХасковоОперативната обстановка на територията на Хасковска област е овладяна по отношение нивото на криминалната престъпност, похвалиха се от областната дирекция на МВР. Днес те представиха отчета за дейността си за миналата година пред директора на главна дирекция „Криминална полиция“ старши комисар Ангел Антонов.

Регистрираните престъпления през 2009 година бележат ръст, но в същото време е нараснала разкриваемостта, достигайки 54,44%. В структурата на криминалната престъпност доминиращо място заемат имуществените престъпления – 42,77 %. Традиционно нисък е делът на тежките престъпления срещу личността, близо 83,33 % от които са разкрити. 405 са регистрираните икономически престъпления.

През 2009 година хасковските антимафиоти са задържали 59,7 кг хероин, 3,9 кг марихуана, 3,7 кг амфетамин и 251 таблетки с наркотично вещество. Конфискували са и 10 224 бутилки с алкохол, 332 000 фалшиви бандерола, 30 384 парфюма с чужда търговска марка и 11,9 кг златни накити.

Тежките катастрофи през миналата година са 156. При тях са загинали 46 човека и са ранени 167. През годината са издадени 13 573 лични карти, 20 374 паспорта и 9323 свидетелства за правоуправление на МПС. Пожарна безопасност и спасяване регистрират намаление на произшествията – 1861, при които са загинали 4 и са ранени 14 човека.

Гости на представянето на анализа днес бяха и областния управител и ръководителите на Окръжния съд и прокуратура, които изразиха задоволството си от традиционно доброто взаимодействие, коментираха от полицията.

Препоръките на шефа на криминална полиция за бъдещата работа са свързани с подготовката за приемането на страната ни в Шенгенското пространство, издаването на новите български документи за самоличност и извеждането на показ на криминалния контингент. Старши комисар Антонов изтъкна важната роля на партньорството на органите на полицията по места с местната власт и с кметовете в малките населени места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бай иван
бай иван
06.03.2010 9:50 9:50

бре голяма разкриваемост , тия хора изглежда не спат денонощието за тях е 25 часа най голяма разкриваемост имат атанаска и радка от деловодството

Back to top button