Хасково

Отложиха дело срещу кмета за клевета

Хасковски районен съдДело срещу кмета Георги Иванов бе отложено днес в Хасковския районен съд. Срещу градоначалника е повдигнато обвинение за клевета от бившия общински съветник Димитър  Шалапатов. Той твърди, че на пресконференция на 2-ри юни 2009 година Иванов го е обвинил, че е подал грешни данни за осигуровките си. Шалапатов подаде иск за клевета и настоява за  обезщетение от 15 хиляди лева.

Делото бе отложено от съдия Павлина Господинова поради липса на документ от НАП, който да даде яснота по случая. Справката за осигуровките на Шалапатов е била изискана още на предишното заседание преди месец, но срокът за получаването й е 30 дни. Днес бяха изслушани и двама свидетели – бившият общински съветник Радан Чолаков и журналистката Диана Иванова. Те потвърдиха казаното от Шалапатов. 

Процесът ще продължи отново този месец, когато справките от НАП трябва да бъдат предоставени на съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button