Хасково

„Земетресение“ разлюля ученическите общежития в Хасково

Земетресението„Земетресение“ разлюля блок №2 на Обединени ученически общежития в Хасково в 16:00 часа днес. Над 200 деца бяха евакуирани за минути. Трусът бе толкова силен, че стълбите на сградата се разрушиха. 3 момчета, които не успяха да излязат навреме бяха спасени от екип на гражданска защита чрез така наречения „алпийски способ“ като бяха спуснати с въжета от четвъртия етаж.

„Земетресението“ бе инсценирано от екип на Гражданска защита. То е част от плана за безопасност на Обединените ученически общежития. Въпреки че знаеха, че случващото се не е истина, учениците действаха така, сякаш земетресението е реално.

Спокойно без паника„, викаше една от възпитателките в дома. Децата застанаха под касите на вратите и изчакаха да премине първия трус. След това затичаха по стълбите, за да излязат от сградата. Трите момчета, които по план не успяха да се спасят, бяха спуснати от прозорците на четвъртия етаж. Първи бе 15-годишният Маргарит Василев. Очаквах да е нещо по-страшно, но добрата екипировка и професионализма на работещите в Гражданска защита ми вдъхна спокойствие и нямаше напрежение, разказа пред Haskovo.info ученикът от Механото.

Учениците веднага застанаха под касите

Учениците веднага застанаха под касите

Децата излизат от сградата

Децата излизат от сградата

Гражданска защита се подготвя за спускането на момечтата

Гражданска защита се подготвя за спускането на момечтата

Първият спасен

Първият спасен

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
768
768
17.03.2010 22:51 22:51

mnogo typo

Анонимен
Анонимен
20.03.2010 18:05 18:05

AHAHAHHAHAHHAA tezi kak izlizat ot „razrushenata“ sgrada vse edno sa manekenki. Bravo, bravo. 😀

Back to top button