Хасково

С над 50 % се повиши изкупната цена на желязото в Хасково

Пункт за изкупуване на вторични суровиниЦените на желязото, други метали и пластмаса по пунктовете за изкупуване на вторични суровини са се вдигнали през последните месеци, показа проверка на Haskovo.info.

Към днешна дата килограм желязо се изкупува за 35 стотинки – с 14 повече от декември. Ламарината е на 25 ст., а чугунът – на 35. Цената на килограм мед се е повишила с 1,40 лв и е заковала на 7.60 като това я прави най-скъпият изкупуван метал. За кило пластмаса плащат 15 стотинки, а старите акумулатори се оценят на 85 стотинки килото.

Със затоплянето на времето хората се активизираха, твърдят управителите на пунктове за изкупуване на метали и вторични суровини. Всичко обаче зависи от икономическата ситуация, движението на долара и цените, които борсите определят. В последния месец изкупуваме повече желязо, сега е силният сезон по принцип. Въпреки това обаче внимаваме с количествата и не събираме много стока, за да бъдем спокойни, че тя няма да се застои, коментира Янко Велев – управител на склад за изкупуване на метали, хартия и пластмаса в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button