Хасково

Хасковската Богородица потъна в мрак срещу глобалното затопляне

Статуята на Св. Богородица потъна в мракЗа втора поредна година Хасково се включи в глобалната инициатива „Часът на Земята“. В 20:30 часа бяха угасени светлините на монумента на Св. Богородица. Инициативата е на Туристическия информационен център и гимназията с преподаване на чужди езици проф. д-р Асен Златаров в града.

„Часът на Земята“ е започнал като кампания, приканваща жителите на Сидни да угасят осветлението за един час и за три години се разраства и става една от най-сериозните световни инициативи в борбата с климатичните промени. През миналата година в кампанията са участвали повече от 1 милиард души в над 1000 града на планетата.

Най-големият в света монумент на Св. Богородица потъна в мрак под звуците на песента „Излел е Дельо хайдутин“, а преди това за доброто настроение на хасковлии, дошли на Ямача се погрижиха народният оркестър на общината, певицата Фанка Койнарова и танцов ансамбъл Южняци.

Видео репортаж от гасенето на светлините

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button