Хасково

Хасковски ученици обраха наградите от международен конкурс в Москва

Ганиме Такиева

Ганиме Такиева

11-класниците от СОУ „Пайсий Хилендарски“ Ганиме Такиева и Иван Иванов са отличени с първа награда в Международния младежки конкурс за творчески работи на руски език, посветен на 65-годишнината от победата над фашизма и края на Втората световна война.

В конкурса под надслов: „Не на фашизма!“са участвали десетки ученици от цял свят на възраст от 12 до 19 години. На 20 от тях е присъдена първа награда за различни разработки по темата – съчинения, разкази, биографични бележки, интервюта с ветерани от войната и техните семейства.  

Ганиме и Иван са впечатлили международното жури със свое изследване, посветено на отношението на младото поколение към събитията преди 65 години.

Със специален диплом за представянето си в конкурса е отличена друга възпитаничка на хасковското училище – Теодора Гинева. Петокласниците от „П. Хилендарски“ пък отнесоха приза на журито за колективна работа за изготвената от тях книжка „Щрихите на войната“, която разказва за участниците в нея от Хасковския край.

СОУ „П. Хилендарски“ е училището с най-много награди и най-активно присъствие в конкурса, затова дейността му ще бъде отбелязана „по специален  начин“ – се казва в писмо от организаторите – Международното педагогическо дружество в подкрепа на на руския език и Центърът за междунационално образование „Етносфера“.

Едно от отличените хасковски деца е поканено на тържественото връчване на наградите в руската столица в края на април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
руми
руми
10.04.2010 12:05 12:05

Браво на учениците, учителите и на цялото училище!

Back to top button