Хасково

Стартират 38-те литературни дни Южна пролет

Южна пролет38-то издание на литературни дни „Южна пролет“ стартира днес в Хасково. В 12:00 часа на пл. „Атлантически“ ще бъде открит традиционния базар на книгата. В него ще се включат 18 водещи издателства от цялата страна.

Кръгла маса на тема „Проблеми на литературното образование“ е следващата проява, включена в програмата на „Южна пролет“. 

В литературните дни ще участва и дружеството на хасковските художници с изложбата „Рисунка и още нещо…“. Откриването й е в 17:00 часа в галерия „Форум“. 

Огънят на „Южна пролет“ ще бъде запален в 18:00 часа пред ДКТ „Иван Димов“. Тогава ще бъде и официалното откриване на културната проява.

Както Haskovo.info вече писа 28 дебютанти с 27 произведения в жанровете „поезия“, „проза“, „киносценарий“, „литературна критика и литературна история“ ще участват в конкурса за дебютна литература.  

Произведенията ще бъдат оценявани от жури с председател известният писател и сценарист проф.д.ф.н Боян Биолчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button