Хасково

Ученици от ПГТ сред най-добрите готвачи и сервитьори в страната

Наградите от ПловдивВторо място в категория „Готвач“ зае единайсетокланичката на Професионалната гимназия по туризъм Христина Христова на провелата се в Пловдив Втора панорама на професионалното образование. Организатор на надпреварата е Министерството на образованието, младежта и науката.

Приготвените от готвачката ястия сервира със завидни умения Боряна Илиева от 12 д клас. Отборно те заеха трето място в класирането сред общо 18 водещи отбора от цялата страна, съобщиха за Haskovo.info от училището.

Състезанието в ХисаряИ двете момичета учат в специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“. Освен тях в състезанието се представи Станимира Христозова от 12 г клас в категория сладкар с пай от ронливо маслено тесто с плодове, а в направление хлебар единайсетокласникът Костадин Арнаудов приготви празнична баница. Всички те са класирани за националната надпревара на регионални състезания.

Възпитаници на гимназията спечелиха още едно отличие в края на миналата седмица. Училището получи специална покана за участие в Пролетна кулинарна фиеста в Хисаря, в която честта да се представят имаха още само 4 училища от страната. Там отборът по готварство Цветелина Димова и Стефан Митрев спечели първа награда за ястието „Пролетни агнешки рулца“. Учениците се завърнаха с грамоти и много награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button