Хасково

Шефовете на Спешните филиали в областта ще обсъждат как да свият разходите си

Петя Радева демонстрира ново оборудване на линейка преди годинаСвиването на разходите е много сложна задача и тепърва предстоят сериозни анализи как това може да се направи, заяви пред Haskovo.info директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково д-р Петя Радева. Коментарът е по повод искането на здравния министър Анна-Мария Борисова центровете да предложат варианти за намаляване на харчовете с 30%.

По принцип може да се направи съкращаване на незаетите щатове, но при нас такива няма, каза д-р Радева. Предстои среща със завеждащите на филиалите на Спешна помощ в областта, за да се обсъдят варианти. Един от тях е на местата на пенсионираните служители да не се назначават нови.

Това е много сериозна задача и процентът е страшно висок, надявам се, че ще измислим варианти. Ситуацията е много неприятна както за нас, така и за пациентите, допълни д-р Петя Радева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button