Хасково

Доайен на спорта получи награда от министър Нейков

Вълчо ДаскаловПочетен плакет на Министерството на физическото възпитание и спорта получи изпълнителния секретар на зонален хандбален съюз „Тракия“ Вълчо Даскалов. Поводът е 70-годишния му юбилей и приноса му в развитието и успехите на българския спорт.

Плакетът бе връчен в понеделник в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“.

Вълчо Даскалов е завършил ВИФ „Георги Димитров“. Специалността му е учител по физическо възпитание и спорт и треньор по хандбал. Като състезател в отбора на института е ставал три пъти републикански шампион и два пъти носител на купата на България. Играл е и в националния отбор по хандбал за мъже. Зад гърба си има над 35 години работа като треньор. 12 от тях са с националния отбор за жени. За успехите и за класирането си на финалите на световното първенство е получил звание „заслужил треньор“. Вълко Даскалов е и първия треньор на Националния юношески отбор по хандбал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button