Хасково

Чакат 2161 седмокласници на двойния изпит

Ученици на изпит2161 седмокласници от област Хасково се очаква да се явят утре на националното външно оценяване по български език и литература, което за пръв път тази година съвпада с изпита за кандидатстване в елитните гимназии. Двойното препитване ще се проведе в 60 училища в региона, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

Изпитът за първи път ще включва два модула – от националното външно оценяване и допълнителни въпроси и задачи. Първият модул е под формата на тест с 25 въпроса, а вторият – преразказ върху неизучаван текст в училище

Препитването по математика е на 31 май. Освен тест то включва и решаване на 5 допълнителни задачи.

Първите модули и на двата изпита ще продължат по 60 минути, а вторите – по 90 минути. Полагането на втория модул ще бъде по желание на учениците. Максималния брой точки и на двата изпита е 100, като 65 от тях ще бъдат за модула с външното оценяване, а 35 точки – за втория модул.

Учениците ще полагат приемните изпити в училището, в което учат, но квесторите ще са от други школа, допълни Панайотов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mim
mim
26.05.2010 16:25 16:25

taq snimka sqka godina li 6te q slagat .. nii predi 3 god bahme na toq ispit o6te s taq snimka minavat :d

Back to top button