Хасково

Улица „Хан Пресиян“ в Болярово стана швейцарско сирене

Славчо Петров и Димо Георгиев

Славчо Петров и Димо Георгиев

Повече от две десетилетия ул. „Хан Пресиян“ в хасковския квартал „Болярово“ чака да бъде асфалтирана, алармираха читатели на Haskovo.info. „Разбиват ни се колите, а през зимата е непроходимо, жалваха се жители на квартала.

По думите им от общината се оправдават с това, че все още не е направена канализацията. „Ама те може и след 20 години да я прекарат. Това значи ли, че не трябва улиците да се асфалтират?“, попитаха риторично Славчо Петров и Димо Георгиев.

Според кметският наместник в Болярово Иван Чакалов „Хан Пресиян“ не е единствената улица, чието състояние е „трагично и плачевно“. По нея преди години са минавали автобуси, защото е част от стария път за с. Въгларово. „Откакто направиха отклонението всяка година общината обещава, че улицата скоро ще бъде асфалтирана. Вече три години това не се случва“, разказа Чакалов.

Иван Чакалов

Иван Чакалов

Улица „Хан Пресиян“ се намира на метри от кметството в кв. „Болярово“. Над 30 дупки преброи екипът ни в разстояние само на около 50 метра. 

От община Хасково коментираха, че не липсата на канализация, а на пари е основната причина тази улица все още да не е асфалтирана.  Заместник – кметът Нели Станева допълни, че в момента никъде в общината не се асфалтира заради кризата. „След като направим преразпределение на бюджета за второто шестмесечие ще видим какви възможности имаме и ако успеем да заделим средства, ще асфалтираме“, обеща Нели Станева.

Дупки Дупки
Дупка Дупка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
koi4o
koi4o
03.06.2010 18:50 18:50

кв.БОЛЯРОВО Е НАПЪЛНО ЗАБРАВЕН ОТ КМЕТСТВОТО НА ХАСКОВО ! И ул. ПЕТЪР ЯНЕВ Е СЪЩАТА – БЕЗ КАНАЛИЗАЦИЯ И ЯКИ ДУПКИ , НО НА КОЙ КМЕТ МУ ПУКА – НАЛИ ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТЯХ///???!!!

Ива
Ива
03.06.2010 20:42 20:42

И в Хасково ул. „Петрич“ е така от 20 и … години. Но ние сме свикнали да ни лъжат и да ги търпим, затова е така. Трябва да затворим пътя за митницата, която незнайно защо е в кв. „Изгрев“ и тировете обръщат където им падне по малките улички и ги разбиват допълнително. Пък поне да разберат, че и тука живеят ХОРА.

Georgi
Georgi
04.06.2010 9:38 9:38

Neli q kaji na grajdanite za6to kato ima kriza horata prodaljavat da si pla6tat danacite kato popove??? kade otivat nashite pari, pisna ni ot pe***astkite vi opravdania, sledva6tia pat na izborite 6te vidite za kakvo ide re4!!

Back to top button