Хасково

Институтът за пазарна икономика връчи награда в памет на именит хасковлия

Ел.Михайлова получава наградата си от Мартин Заимов

Ел.Михайлова получава наградата си от Мартин Заимов

Институтът за пазарна икономика връчи наградата „Дикран Н. Балабанян” за най-добро есе на тема „Предприемачът като откривател”.  В конкурса участваха 85 есета на млади хора на възраст до 30 години. Есетата бяха оценени от авторитетно  жури, в което личат имената на известни финансисти като Мартин Заимов и Левон Хампарцумян.

Първа награда спечели 19 годишната студентка Елена Михайлова . Паричната премия е осигурена от сина на Дикран Н.Балабанян – Норис, който живее в САЩ. Специален гост на церемонията бе  Шаке Балабанян, която хасковлии знаят като дългогодишен служител в Регионалната библиотека „Хр.Смирненски“ и  активен деятел  в арменската общност.

Дикран Н. Балабанян (1926-1994) е роден в Хасково в семейство на  бежанци от Мала Азия, в което предприемачеството, личната отговорност и индивидуалните свободи са били въздигнати в традиционна ценност. Възпитаник на френския колеж в Пловдив, той става най-младия главен счетоводител на някогашната  „Градска търговия“ в Хасково, а впоследствие е сред единствените  в България  шестимата експерт-счетоводители.

През цялата си кариера е издирвал, насърчавал и подпомагал млади хора с икономическо мислене и предприемачески дух, склонни да рискуват и поемат отговорност за делата си. Балабанян е владеел свободно няколко чужди езика, преподавал е икономика и финанси,  водил е  търговски делегации в чужбина.  Негови възпитаници  днес поддържат българската предприемаческа традиция в България, Европа и САЩ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button