Хасково

Огън погълна 2 километра бракониерски мрежи, събрани от ИАРА

Мрежите51 хрилни мрежи с обща дължина 2 210 метра и 10 парашута изгориха инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Хасково. Мрежите са бракониерски и са заловени през последните два месеца, обясни началникът на местната структура на ИАРА д-р  Милчо Милчев.

Той допълни, че част от заловените мрежи са спипани през периода на забрана, който стартира на 15 април. До сега са съставени 35 акта. Трима от рибарите – нарушители са хванати да ловят риба с мрежи. Затова е сезирана прокуратурата в Димитровград и Свиленград, каза Милчев. 

Той допълни, че е назначена охрана на язовирите „Ивайловград“ и „Трекиец“. Денонощното присъствие ще продължи до 14 юни, въпреки че забраната за риболов изтича на 10-ти. Глобата за нарушителите е между 500 и 1000 лева.

Подробности очаквайте по-късно във видеорепортаж.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button