Хасково

Художник чества 60 години с изложба

Галерия ФорумОколо 30 живописни платна ще покаже в ретроспективна изложба в Хасково известният наш художник Димитър Кирчев. Творецът, който от десетилетия живее и работи в Пловдив, е решил да отбележи своя 60-ти рожден ден с експозиция в родния си град Хасково. Юбилейната изложба ще бъде открита в четвъртък в местната галерия „Форум“. Експозицията съдържа както известни творби, които представят творческото развитие на Димитър Кирчев, така и нови платна, рисувани тази година.

Самостоятелната изложба в Хасково е 24-тата поред в професионалната биография на художника, който е добре познат не само у нас, но и в чужбина. Негови картини са включвани в представителни изложби на съвременно българско изкуство в Лондон, Милано, Виена и Истанбул. Десетки платна, излезли под четката на Димитър Кирчев, са притежание на частни колекционери от цял свят.

Роденият в Хасково художник е член на СБХ и на „Международната асоциация за пластични изкуства“ АИАП – ЮНЕСКО, а през 2002-ра е номиниран за наградата „Пловдив“.

Юбилейната изложба на Димитър Кирчев ще гостува в Хасково до 1 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button