Хасково

Резнаха наполовина бюджета на Психодиспансера за юни

Областният психодиспансер45% по-малък месечен бюджет за юни получи Областният диспансер за психични заболявания в Хасково, съобщи за Haskovo.info завеждащият здравното заведение д-р Йордан Михайлов. Той обаче отказа да назове точно колко пари са преведени по сметката на диспансера, тъй като това било „фирмена тайна“.

„Причината да получим по-малка сума този месец е орязания бюджет на областните психодиспансери в страната с 15%. Тъй като обаче от бюджета ни за юни са приспаднати парите и за предходните два месеца, преведената сума е с 45 на сто по-малко„, обясни д-р Михайлов. Той допълни, че благодарение на спестявания от минали периоди всички служители ще си получат заплатите този месец, а през юли ще бъде изработен антикризисен план за действие.

Д-р Михайлов коментира, че ситуацията е същата и във Враца и Стара Загора. Областният психодиспансер във Велико Търново например за юни е получил едва 980 лева месечен бюджет.

„Изпратили сме писмо до Министерството на здравеопазването, в което настояваме бюджетът да не бъде намалян. Надяваме се, че ситуацията ще бъде преосмислена„, каза още завеждащият областния психодиспансер.

Той бе категоричен, че дори нищо да не се промени, съкращения на персонала няма да има.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button