Регион

Димитровград се побратими с украинския град Южний

Зам.-кметът на Южний подари на Димитровград картинаПротокол за сътрудничество между Димитровград и украинския град Южний бе подписан днес. Двустранното споразумение цели развитие на приятелските отношения между двата града и е насочено към размяната на добри практики и разработване на съвместни инициативи.

Ще се работи основно за споделяне на взаимен опит и подпомагане изпълнението на мероприятия чрез обмен на делегации и работни групи, устойчиво развитие на местните власти, икономическо развитие, развитие на здравеопазването и социалните дейности, съобщиха за Haskovo.info от Община Димитровград.

Гости и домакини се снимаха за споменЩе се наблегне и на обмяна на опит в областта на химическата индустрия и торовата промишленост, създаване на контакти между неправителствени организации, опазване на околната среда, развитие на науката, образованието и културата, търговията, услугите, спорта и туризма, градоустройство, жилищна политика и строителство.

Гостите от Украйна подариха на Димитровград картина, дело на деца, създадена с ръце. Делегацията от град Южний продължи своята визита с посещение в торовия завод „Неохим“, а по-късно днес ще посети гробницата край с. Александрово, монумента на Света Богородица в Хасково и паметника на културата „Светилище на нимфите и Афродита“ в Каснаково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button