Хасково

Родители: Директорите ни мотаят за дежурните градини

Детска градинаРодители алармираха, че директори на детски градини в Хасково ги „мотаят“ с графика за двумесечната ваканция на забавачките. Според заповедта на кмета Георги Иванов всеки родител има право да избере коя дежурна градина ще посещава детето му през юли и август, когато ще работят само 4 от 17-те заведения в града.

Тази сутрин директорката на забавачката в квартал „Орфей“ отказала на баба да запише внучето й в графика, тъй като не можело малчуганът да посещава дежурна градина и през двата летни месеца. Трябвало да се избере или юли, или август, оплака се възрастната жена.

В ОДЗ №22 пък е залепена бележка, че родителите трябва да заявят дали искат детето им да посещава ОДЗ №5 без да се дава право на избор.

От община Хасково заявиха, че няма проблем децата да посещават дежурна градина и през двата летни месеца. Действително обаче било въведено райониране. То било съобразено така, че децата да посещават дежурното ОДЗ, което е най-близо до настоящата градина, коментира пресаташето на кметството Бояна Тодорова.

Списъците, които директорите сега изготвят, са предварителни и всеки конкретен случай ще бъде разглеждан в сряда, допълни Тодорова. Тя заяви, че казусите ще бъдат решени в интерес на децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button