Хасково

Наско Нанев: Статистиката е като бикините

Наско Нанев

Наско Нанев показа сметачна машина от 60-те години

Шестима души са съкратени този месец от Териториалното статистическо бюро в Хасково. Това съобщи днес неговият директор Наско Нанев по повод 130-годишнината от създаването на организирана статистическа дейност в България. В момента в местното бюро работят 26 души. Причина за съкращенията е редукцията на държавните служители, която тече в цялата страна. Наско Нанев допълни, че от 1986 година до сега броя на хасковските статистици е намалял наполовина.

„От една страна причините са обективни, тъй като вече работим със съвременна техника„, обясни Нанев. Той обаче изрази съжаление заради невъзможността да се наемат млади хора в бранша.

По повод юбилея на българската статистика началникът на ТСБ припомни, че първите статистици в Хасково са започнали работа през 1946 година. Задачата им е била свързана с преброяването на животните, посевите и населението.

Нанев съобщи, че тази вечер всички статистици от Хасково, които са работили в Териториалното бюро през годините, ще се съберат в известен местен ресторант. На купона ще бъде обявен конкурс за най-точно и вярно научно обяснение на термина „статистика“. В тази връзка Нанев припомни вица, че „статистиката е като бикините – разкрива много, но скрива същественото“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутен
възмутен
25.06.2010 15:57 15:57

какво се възмущава, да разкарат тия баби от там и да земат млади хора

Константин Костадинов
Константин Костадинов
25.06.2010 21:09 21:09

Много подходящо сравнение е направил г-н Нанев между статистиката и бикините (цитирам го, макар че, доколкото разбрах, това е виц: „статистиката е като бикините – разкрива много, но скрива същественото“ 🙂
Честит празник на статистиците!

Back to top button