Хасково

Белгийци ремонтират сами дом „Асен Златарв“

Доброволците15 доброволци от Белгия грабнаха днес четките и започнаха ремонт в  дом „Асен Златаров“. Посещението им  в Хасково е по проект „Отвъд стената“на Европейската доброволческа служба“, който е със социална насоченост.

Финалната част на проекта предвижда козметичен ремонт на спалните помещения  в дома и организиране на забавления за децата. Освен освежаване на стаите бойскаутите ще спортуват с малчуганите  в зала „Юнак“и  ще рисуват заедно с тях. 

„Предвидени са и еко-дейности – изучаване на природата в и около Хасково, както и игри на открито“, уточни  координаторката по проекта Лиляна Попгеоргиева от Младежки център. Утре предстои междукултурна среща, която ще се проведе в  хасковски салса клуб. 

Освен автора на проекта Себастиан Годар от Белгия на нея ще присъстват и останалите пратеници на Европейската доброволческа служба – Изабел от Франция,  Сона от Армения и Едуард от Испания, както и местни доброволци и членове на Младежкия парламент. 

Чуждестранните доброволци  ще останат тук до вторник, когато е предвидено прощално парти в салса клуба.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button