Хасково

Хасковлия прави онлайн магазин за музика

ДисковеХората предпочитат да теглят безплатно от Интернет, отколкото да дадат пари за нещо качествено. Глобалната мрежа измести на 90% класическите носители на музика“ – твърди Мариян Костов, собственик на единствения музикален магазин в Хасково. Според него само заклетите меломани все още заделят пари, за да си купят музика на оригинален носител в условия на криза.

Мариян прогнозира, че предстои бум на музикалните онлайн магазини, затова и той се е ориентирал към създаването на такъв. Една песен във виртуалния магазин ще се търгува за около левче – при това клиентът я получава моментално, без да се губи време за доставка както обикновено.  

От друга страна онлайн пазаруването има и друго предимство- не е нужно да купуваш цял албум на любимата група при положение, че не ти харесват всички парчета в него. Плащаш за това, което слушаш.

Кризата се усети първо при нас. Музиката е удоволствие. Хората гледат да си купят хляб, дрехи, да си изучат децата. Това е последното нещо, което могат да си позволят “ – така продавачите на музика отговориха на въпроса на Haskovo.info колко отделя хасковлията за оригинални дискове. Според тях предпочитаният стил от младите им клиенти е поп-фолкът и „зверски лютите цигански кючеци“.

„Българинът иска всичко да му е безплатно – без значение, че това е в разрез със закона. В Германия например интернет доставчиците следят какво теглят от мрежата техните абонати и дори докладват на местните власти, а тези, които свалят нелегално музика и филми в големи количества биват третирани като криминално проявени“ – дава пример за борбата с пиратството съпругата на Мариян. В България това е химера, въпреки че има Закон за защита на интелектуалната собственост.
„За културата у нас се мисли малко“, каза в заключение собственикът на единствения в града меломански магазин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Он лайн
Он лайн
07.07.2010 14:10 14:10

Ако „съпругата на Мариян“ се наема да арестува и пази всички „криминално проявени“ да опита. Има един проблем, те са 90% от слушащите музика.Освен това едно дърво се кастри докато е младо, а джунгла се култивира с огън.

Анонимен
Анонимен
07.07.2010 17:55 17:55

Е проблема на България е това население от 90% което не иска да си плаща.

Анонимен
Анонимен
07.07.2010 17:56 17:56

и щом като все пак се култивира по добре да пускат огъня тогава.

ivo
ivo
07.07.2010 23:36 23:36

Не само Мариян има проблеми с бизнеса си. Процентите мисля че са 99 а относно джунглата не вярвам да се самозапалим.И ако все пак пуснат огъня тогава няма да е само един музикален магазин в Х-во и ще трябва горите и конк*ренцията което никак не е леко

gost
gost
08.07.2010 12:16 12:16

еее света вода ненапита се изкара тоя мариян така ли никога не е теглил от ентернет та ще го прави на въпрос а и сега това онлайн теглене дане*и да е законно

Back to top button