Хасково

88 са свободни места в елитните гимназии

Родители17 паралелки с прием след седми клас са запълнени на 100% след второ класиране, съобщи за Haskovo.info експертът в Регионалния образователен инспекторат Иван Ванчев. Свободните места в останалите 18 паралелки са общо 88. Записали са се 862-ма седмокласници.

„Тази година приемът след седми клас в областта върви добре в сравнение с миналата“, коментира Ванчев и допълни, че закрити паралелки след приключване на втори етап няма. Най- много свободни места има в една от паралелките в СОУ „Васил Левски“ и в една в Професионалната гимназия по механо- и електротехника.

В хасковската езикова гимназия например могат да  се запишат още 4 деца, а в математическата общо 12 в различните специалности. От 9-ти до 13-ти юли учениците, издържали успешно тестовете след седми клас, ще могат да подават заявления за попълване на обявените свободни бройки в вУченическите общежития в Хасково и в димитровградското училище „Пенчо Славейков“. 

Реализираните паралелките с прием след осми клас ще станат ясни едва в края на юли, допълни Ванчев. Общо 1357 са осмокласниците в областта, а свободните места за тях са с близо 280 повече.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.07.2010 18:01 18:01

„елитни“??????
има ли такива в Хасково?

...
...
07.07.2010 22:25 22:25

На хартия да

Back to top button