Хасково

Италианци ни учат как да развиваме местния туризъм

КонференциятаОпитът на Италия в туристическия бизнес и маркетинг бяха представени днес на международна конференция в областната администрация в Хасково. Форумът бе на тема „Развитието на туризма-основен фактор в процеса за устойчиво развитие на България в ЕС“.

Сред лекторите на проявата бяха директорът на Агенцията по туризъм в Пиза Роберто Гуиджани и проф. Фредерико Тогнони – мениджър на фондация „Кампос“ в италианския град Лука. Конференцията бе част от проекта „Междурегионално сътрудничество в сферата на културния и алтернативните форми на туризъм.Обмен на добри практики и създаване на ноу-хау“. Партньори на Хасково по проекта са община Минерални бани и италианския град Пиза.

КонференциятаТова ми е второто посещение в Хасково през последните няколко месеца„, сподели Роберто Гуджиани и допълни, че партньорството с българския град е полезно за двете страни. В презентацията си на Пиза директорът на тамошната Агенция по туризъм разказа за добрите практики в тази сфера. Свързване в мрежа на музеи, църкви и археологически паметници и приготвяне на ястия по традиционни рецепти бяха само част от съветите, които даде Роберто Гуиджани за превръщането на Хасково в предпочитана туристическа дестинация.

На форума бяха дискутирани проблемите, съпътстващи културния и селския туризъм в България и как те са решени в страните от ЕС. Главният уредник в отдел „Археология“ на Регионалния исторически музей Ирко Петров представи пред гостите културно-историческото наследство на Хасковска област и туристическото развитие на региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button