Хасково

Ученици от ТОХ-а с предложение за работа във Виена

Учениците15 ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се завърнаха от 20-дневна практика в австрийската столица Виена. Там те работиха в 4 четиризвездни хотела. 

„Много сме доволни и научихме много“, разказаха днес единайсетокласниците. Четирима от тях дори са получили предложения за работа в Австрия. Това са Тянко, Иван, Кристиан и Стефан.

Тянко от 11 д клас е поканен от управителя на хотел „Кавалиер“, след като завърши училище да се върне на работа там. „Зарадвах се, че е оценил уменията ми, имам намерение да се възползвам от предложението му“, сподели момчето. Научил е, че австрийците имат много интересна кухня.

Тянко

Тянко

Силви пък е работила в хотел „Кумер“. Научила е рецептата на тортата с макова семе, която тя определи като страхотна на вкус.

„Транжирахме риба, украсявахме ястия, запознахме се с различни видове вино, подреждахме шведска маса, сервирахме и отсервирахме“, разказаха още възпитаниците на гимназията. Научили са и тънкостите при приготвянето на кафе „Лате“ и „Меланж“.

Освен че са обогатили професионалните си умения, децата са имали време и да разгледат забележителностите на Виена – двореца Шонбрун, зоологическата градина в парка му, Императорския дворец, увесителния парк Пратера.

Силви

Силви

Днес 15-те ученици получиха и сертификати от курса по немски език, който са преминали в училище преди да заминат за Виена. „Справиха се с езика, освен немски, успешно използваха и английски“, разказа една от ръкодителките им – Росена Кирякова, която е учител по немски език.

Всяко лято гимназията осигурява стаж в чужбина на единайсетокласници. „Сега очакваме одобрението на проект, по който следващата година 15 ученици от 11-ти клас ще бъдат изпратени на практика в италианския град Милано“, довери директорът на школото Пенка Георгиева.

 

 

Image Image

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button