Хасково

Чужденци пълнят хасковските интернет зали през лятото

Интернет залаИнтернет залите в Хасково са на изчезване. В областния град са останали едва 5-6 места, където хората могат да се възползват от тази услуга. Причината за това е все по-достъпната цена на компютърната техника.

„Преди години, когато не всички имаха компютър вкъщи работехме денонощно„, сподели Калина Стратиева, която е оператор в местна интернет зала. Най-редовните й клиенти са деца, чиито родители все още не могат да си позволят тази техника.

Калина Стратиева

Калина Стратиева

Малчуганите посещават залите, за да играят в мрежа най-популярните игри- World of Warcraft и Counter-Strike. На компютрите в залата, която посетихме няма защита за деца за порно сайтовете, но Калина твърди, че прави забележка на хората, които посещават подобни страници. През лятото нейни основни клиенти са чужденци от Франция и Англия.

Според операторката кризата не влияе на този бизнес. Около 30 души на ден посещават залата, а цената, която заплаща всеки от тях за час в мрежата е 1.20 лв. Там също има промоции- колкото повече сърфираш, толкова по-малко плащаш.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СТАЛИН
СТАЛИН
16.07.2010 7:26 7:26

Аз съм посещавал тази зала и мисля,че тя е най-приятната и чиста в нашия град.БРАВО така трябва да посрещаме гостите на града.А порно сайтовете те трябва да бъдат предплатени според мен пращаш смс и получаваш достъп.

Back to top button