Хасково

Поправят сгрешения надпис на галерията по наш сигнал

Сгрешената табела

„Грешката в табелата на Градската художествена галерия ще бъде поправена“, увери днес директорът на хасковските галерии Владимир Запрянов. Миналата седмица репортер на Haskovo.info откри правописна грешка в надписа на галерията на английски – вместо правилното „CITY“ на табелата е изписано „SITY“.

„Галерията не е виновна. Ние нямаме общо с това“, коментира Запрянов.
Според него гафът е на фирмата изпълнител, която преди две години спечелила обществена поръчка за изработка на 4-те табели.

Забелязах грешката на едната от тях, въпреки че не знам английски“, твърди директорът. Той допълни, че правил няколко опита да поправи надписа, но табелата била доста високо и не могъл да намери стълба, с която да я достигне.

Владимир Запрянов

Владимир Запрянов

„Няма да се прави нова табела, тъй като процедурата е доста тромава, а ще се изработи стикер, който ще бъде залепен на мястото на сгрешената буква“ – обясни Запрянов. Според него трябва да се намери вишка, с която да се достигне до надписа и нередността да бъде отстранена.

Владимир Запрянов изтъкна, че на 3 от 4-те указателни надписа на галерията думата „CITY“ е написана правилно, но точно тази на сградата е сбъркана. „До новия творчески сезон през септември, грешката ще бъде поправена“, увери директорът на културната институция.

Той съобщи в аванс, че за дните на Хасково в галерия „Форум“ ще бъде открита изложба под наслов: „Богородица в творчеството на хасковски художници“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button