Хасково

Хасковската делегация шашнала французите с джаз и вино

Пресконференцията17-членна общинска делегация начело с кмета Георги Иванов се завърна от фестивала на европейските градове в Шатийон-сюр-Ендр.

Хасковската група, в която са били включени джазменът Димитър Русев, танцов ансамбъл „Южняци“ и народният оркестър към общината, е била почетен гост на честванията по случай националния празник на Франция- 14 юли.

По време на визитата нашите представители са се срещнали с френския евродепутат Софи Окони. Разходите по визитата на хасковлии са били поети изцяло от организаторите от Шатийон-сюр-Ендр, които са получили финансиране по европроект.

Освен България в срещата на културите във френския град са участвали Италия, Англия и Шотландия, а фестивалната програма е включвала спортни мероприятия и фолклорни изпълнения. „Всички искаха да се снимат с нашите танцьори„, похвали се заметник- кметът Нели Станева и допълни, че те са изнесли над 10 концерта за 5 дни. Концертът на Митко Русев също е предизвикал голям интерес.

Речта на Георги Иванов на фестивала и представянето на хасковските танцьори и музиканти са били отразени във френските медии. „Това е нещото, което може да ни донесе най-голяма полза„, коментира директорът на Туристическия информационен център Красимир Пилев

Статуетки и пъзели с лика на Богородица, колбаси, местни сирена и вина, както и ръчно изработени сувернири са били само част от нещата, с които хасковската делегация е впечатлила останалите участници.

„Засега няма да избързваме с побратимяването на Хасково и Шатийон-сюр-Ендр“, съобщи Нели Станева и допълни, че наесен очакват посещение от там.

Красимир Пилев

Красимир Пилев

Кметът Георги Иванов във Франция

Кметът Георги Иванов във Франция

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
tito
tito
20.07.2010 15:19 15:19

Този Пилев е такова мекотело,а е внедрен навсякъде…….Преди събираше наеми от разлияни сгради,беше директор на н’ква мутренска фирма за хасково.Подходящ за всякъде…..по-кадърни няма в Хасково.

Анонимен
Анонимен
20.07.2010 15:37 15:37

Вижте Бай Ганю на последната снимка.Само му липсват дисагите.

Анонимен
Анонимен
20.07.2010 16:55 16:55

Пилев е работохолик, работи изключително всеотдайно за Хасково – не му пречете.

Do Излагации
Do Излагации
20.07.2010 21:05 21:05

Abe pi4, 6to ne ide6 da mu go kaje6 tva za mekoteloto li4no na Pilev – kato mu znam haraktera 6te ti hvarli edni shamari :))))

Ei, pisna mi ot putiovtsi, koito draskat obidi po tiq saitove!

tito
tito
21.07.2010 0:32 0:32

Ей,защитника-лизогъзец,внимавай ти да не се хванеш за шамарите.А за Пилевите шамари направо ме развесели:))))))))00

pisna mu
pisna mu
21.07.2010 10:40 10:40

aide i na mene da doide da mi hvurli edni shamari.Chakam go na chasovnika:))))))

Back to top button