Хасково

9 жени, заченали ин витро, раждат в Хасково

Бебета в АГО9 жени, заченали ин витро, са родили в Хасково от началото на годината. 6 от бебетата са проплакали в местното АГО, съобщи завеждащият д-р Стефка Христова. Почти всички ин витро-майки са родили чрез секцио, само една е пожелала естествено раждане. „Това е нормално, защото са  жени в напреднала възраст, с дългогодишен стерилитет“, обясни д-р Христова.

3 бебета, заченати ин витро, са родени в частната болница „Хигия“, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Пламен Йовчев. И на трите при раждането са взети стволови клетки от пъпната връв.

Засега няма статистика за това колко жени от Хасковска област са се възползвали от националния фонд за асистирана репродукция. Към настоящия момент заявленията на всички жени по области се въвеждат в обща статистика, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на Министреството на здравеопазването.

560 общо са родените през тази година бебта в АГ- отделението на Многопрофилната болница, съобщи д-р Стефка Христова. Сред тях има 5 двойки близнаци. През същия период на 2009 година в държавната болница са родени с около 60 бебета по-малко. През цялата минала година там са проплакали 1170 бебета.

38 пък са бебета, родени в „Хигия“ от началото на тази година досега, информира управителят д-р Пламен Йовчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button