Хасково

Хасковлии се дразнят от неправилно паркираните коли

Даниел Ванков

Даниел Ванков

Хасковлии най-често се дразнят от неправилното паркиране, стана ясно днес на информационна среща по повод нарушенията по пътищата. Хората от областния град са активни в сигнализирането за нередности.

Целта на днешната дискусия е да събуди гражданската съвест на възможно най-много хора, за да може да се противопостави на „армията“ от безотговорни шофьори. Вдъхновени от спартанците, които са решавали проблемите си със смелост и инициативност, организаторите на инициатива за превенция на нарушения са кръстили проекта си на филма „300“.

На сайта на проекта www.300.bg потребителите могат да качват снимки и кратко описание на нарушения по пътищата, които са установили. Най-активните сигнализатори ще бъдат наградени с медали, които са 300 на брой.

„Контролните органи знаят за съществуването ни, но не вземат становище по въпроса“, коментира Даниел Ванков, който е председател на сдружение „Отворена младеж“. Властите почти не вземат под внимание информацията, която се качва на сайта. Според неговата статистика най-много нарушения правят софиянците с немски возила. От информацията, качена на страницата, става ясно, че в нарушенията в Хасково са сравнително малко.

Очилата Медалът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГРАЖДАНИН
ГРАЖДАНИН
28.07.2010 22:01 22:01

ТАКААА, МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО, „БУДНИТЕ“ ГРАЖДАНИ ДАЛИ ЩЕ СИГНАЛИЗИРАТ ЗА МИЛИЦИОНЕРСКИЯ КАТАДЖИЙСКИ ПРОИЗВОЛ, А? ЩОТО ПАК СИ Я КАРАТ ПО ЕДНО ВРЕМЕШНО МУ, КРИЯТ СЕ ЗАД ХРАСТИ, В ПРЕСЕЧКИ НА НЕОСВЕТЕНИ МЕСТА, КОЕТО УЖ Е ЗАБРАНЕНО ОТ ЗАКОНА, АМА КОЙ ГО Е*АВА ДАНЪКОПЛАТЕЦА???? ТОЙ ИМА САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ И НИТО ЕДНО ПРАВО В ПРОКЛЕТАТА МИЛИЦИОНЕРСКА ДЪРЖАВА

Back to top button