Регион

Заради катастрофата пътят за Турция остана блокиран цял ден

ЗадръстваниятаОгромни задръствания край границата с Турция блокираха трафика и изнервиха шофьорите. Причината за километричните опашки бе катастрофата, при която тази сутрин ТИР се ударил последователно в Камаз и след това в джип на Гранична полиция.

Разчистването на платовете, разсипани от обърналия се камион, започна едва в ранния следобяд. След 14 часа от платното бяха изтеглени и остатъците от ремаркето, които блокираха шосето. Опашките обаче вече бяха над 10 километра.

Заради блокирания път от турска страна преди обяд са спрели пропускането на автомобили към България. Тапата на граничния пункт остана и в следобедните часове. Общо близо 10 часа трафикът бе блокиран.

ЗадръстваниятаВъпреки че официално от полицията съобщиха, че движението на товарни автомобили се отклонява към другия граничен пункт с Турция – Лесово, пост на обичайното място в Харманли нямаше и камионите продължаваха да се трупат на опашката край Свиленград.

Оказа се, че за катастрофиралия тази сутрин ТИР това е втора катастрофа в рамките на месец. Предишния път инцидентът станал на Бряговските завои. Тогава той е бил управляван от друг шофьор, който също като днешния е бил употребил алкохол преди да седне зад волана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button