Хасково

Два милиона по-малко приходи от данъци и осигуровки, скачат приходите от данък здраве

Image76 и половина милиона лева данъци и осигуровки са внесли фирмите и жителите на област Хасково в републиканския бюджет от началото на годината досега, съобщи говорителят на офиса на НАП в Хасково Божана Илиева. Сумата е с 2 милиона лева по-малко в сравнение с първите 7 месеца на миналата година. Спрямо 2009-та  се наблюдава изоставане при ДДС-то – с милион и половина лева и при държавното обществено осигуряване – с 2 милиона лева. 

Значително обаче са нарастнали сумите от здравни вноски – те са с 2 720 000 лева повече в сравнение със същия период на миналата година. Това се дължи на засиления контрол от страна на НАП спрямо работодателите и повишения интерес към възстановяване на прекъснати здравни права, отчитат от приходната агенция.

Спрямо януари- юли на миналата година два пъти са се увеличили направените осигурителни вноски за здраве от работодатели. Tази година те са внесли в хазната 8 437 000 лева за работниците си. Здравно самоосигуряващите се са дали 5 303 000 лева, което е с милион повече от преди година.

Най-високи са приходите от данъка върху доходите на физически лица – 14 212 000 лева. Следват тези от данъка върху добавената стойност – 11 546 000 лева и от корпоративния – 7 954 000 лева.

Междувременно от 1 август коефициентът за определяне на месечните авансови вноски за корпоративния данък по Закона за корпоративното подоходно облагане стана 1,1,а не 1,0, както беше досега, съобщават още от НАП. Новият коефициент ще служи за определяне на месечните авансови вноски по корпоративния данък от месец август до края на 2010 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button