Хасково

БЛС: Директорите на болници да съдят Здравната каса!

д-р Динчо Генев

д-р Динчо Генев

Директорите на болници да заведат дела срещу Националната здравно- осигурителна каса – около това становище са се обединили представителите на Българския лекарски съюз, които днес обсъдиха финансовото състояние на лечебниците, съобщи за Haskovo.info шефът на регионалната структура в Хасково д-р Динчо Генев.

Динчо Генев, който е директор на болницата в Харманли, вероятно ще бъде един от първите, завели подобни дела. Веднага ще започна консултации с юристите, за да видим как може да стане това, заяви д-р Генев.

Харманлийската болница последно е получила в средата на юли 80% от заработените през май средства. Така е било и през предишните месеци. Никой от директорите на лечебници в хасковска област все още не е подписал анекс със здравната каса за т.нар. делегирани бюджети, защото на практика това означа, че получаваните средста ще паднат на 60%, каза още д-р Генев.

На срещата в столицата днес е взето решение за подготовка на национален ефективен протест на болниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ewib
ewib
11.08.2010 23:09 23:09

ako az sam direktor na tretata po golemina bolnica v oblastta pone pred mediite ste bada prqsno izbrasnat i s vratovrazka. d-r genev, mozhe da ste super lekar i rakovoditel, no i decata znaqt, che po drehite posrestat. inache mu vikat protokol.

Back to top button