Хасково

Хлябът в Хасково поскъпна, масовият е по 80 стотинки

Новите цени на хлябаХлябът в Хасково от днес поскъпна с 15 стотинки. Така най-масовият бял и типов се продава по 80 стотинки. Карина, Ръжен, Здраве и Грахам са по 75 стотинки. Хлябът за тостер е на цена от 90 стотинки.

Цената на хляба се диктува от Хлебозавод Хасково, който е и най-големият производител. Останалите се съобразяват с него и също променят цените си.

От бившия държавен хлебозавод не коментираха повишаването на цената. На продавачите е било обяснено, че това се случва заради поскъпването на брашното.

Най-потърпевши са пенсионеритеПоследно промяна в цената на насъщния в Хасково имаше в началото на юни. Тогава изненадващо тя бе намалена с 25 – 30 стотинки. „Причината е, че цената на пшеницата пада и годината е хубава„, обясни тогава пред Haskovo.info собственикът на „Хлебозавод“ АД – Хасково Тодю Тодев. Зърнопроизводителите обаче контрираха, че това е спекулативно.

„Повишаването на цената на хляба е неизбежно, защото в страната няма достатъчно качествена пшеница от новата реколта“, заяви само преди десетина дни председателят на Асоциацията на хлебопроизводителите в Хасковско Янчо Вутов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.08.2010 17:14 17:14

ne stiga vsicko digat senite pone hlaba da ostane kakto bese

tsveti1205
tsveti1205
16.08.2010 17:34 17:34

hmm, oktomvri o4akvaite novo povi6enie Togava ve4e naistina 6te e zaradi novata rekolta ,no sega ……. Pak i ot predi6ni godini znaem, 4e vdigne li se hlqbat vdiga se vsi4ko

ясяс
ясяс
19.08.2010 10:08 10:08

Ами,какво да кажем за хляба в с.Комунига,област Кърджали ,където има само един производител и продава хляба на каквато си цена иска.Днес например /19.08./ 690 г хляб е на цена 0.90 лв.Егати тъпака, не се насити.И като му речеш нещо, казва че от Хасково незнам кои му казвали да продава на такава цена.Обръщам се към всички,които произвеждат хляб-елате и продавайте в Комунига хляб ,дори и с 0.05 лв. по-евтин пак ще го продадете.Омръзна им на хората да гледат тази мутра.

Back to top button